Frisian Food Valley

Fryslân is een inspirerende voedingsbodem voor food, foodproductie, -ontwikkeling, -onderwijs en -innovaties. En we hebben Bolsward, de stad die voor duizenden studenten ‘het centrum van kennis en inspiratie’ was toen ze op de Zuivelschool onderwijs volgden. Veel van die studenten, nemen nú sleutelposities binnen het bedrijfsleven in…..... en daarmee is Bolsward nog steeds een wereldwijd ankerpunt. Deze inspiratie en kennis willen we delen en laten ervaren.  Dat doen we op vrijdag 5 oktober 2018 tijdens het kennisfestival ‘Frisian Food Valley’ plaats.  Een kennisfestival over foodontwikkeling, -productie, - financiering en –consumptie. 

Frisian Food Valley is voor iedereen die in de ontwikkeling, innovatie of productie van voeding werkzaam is… of mensen inspireert over voeding, grondstoffen levert, ingrediënten ontwikkelt , groei financiert of producten van A naar B brengt, behoort tot de doelgroep.

De stad Bolsward is het decor voor de ‘Frisian Food Valley’.

Er wordt gebruik gemaakt van kerken, een overheidsgebouw, huiskamers, restaurants, boerenbedrijven, scholen et cetera. Het wordt een interactief programma dat de bezoekers vooraf samenstellen. Een programma met een grote diversiteit aan innovaties en visies. Een programma dat op de fiets wordt afgelegd. Met onder andere: 1. Bezichtigingen (indicatie tijdsduur 45 minuten), denk aan een bezoek aan: Een akkerbouwbedrijf, Friese bierbrouwerij, koffiebranderij, veehouderij, Hochwald Foods, een supermarkt 2. Vernieuwde inzichten (indicatie tijdsduur 45 minuten) in een bijzondere locatie, denk aan: Keynote sessie van Louise Fresco, Theo Spierings of Rens Kroes 3. Korte & krachtige kennissessies (tijdsduur 20 min. ), denk aan: Voeding op het werk, insecten op het menu, waarom?, Youth Food Movement, voedselfinanciering wereldwijd, zuiveltrends van 2025, food & marketing et cetera. 4. Interactieve presentaties (doorlopend)

Rondom de startlocatie... en dat is tevens de lunchlocatie ... zijn er doorlopend interactieve presentaties waar sponsoren, regionale foodstandjes en kookworkshops te vinden zijn.

Tijdens ‘Frisian Food Valley’ doe je minimaal drie en maximaal zes ervaringen op. Tijd: 09.00 – 14.30 uur.