Kennisbijeenkomst op 17 november

Kennisbijeenkomst op 17 november


Op donderdag 17 november organiseert The Potato Valley haar jaarlijkse kennisbijeenkomst voor deelnemers en overige geïnteresseerden. Dit jaar hebben we als organisatie twee inspirerende sprekers weten vast te leggen: Theo Elzenga en Lucas Simons. In de artikelen hieronder leest u meer over hen. Verder gaat de film waar The Potato Valley het afgelopen jaar aan werkte in première. Wij zien u daarom graag op 17 november van 14-17 uur bij SPNA in Munnekezijl. Aanmelden kan via het formulier onderaan dit bericht.

Programma

  • 14.00 Welkom
  • Première van de film over pootaardappelteelt met prachtige beelden uit Nederland, Marokko en Israel.
  • Introductie over kenniscentrum verzilting door Theo Elzenga
  • Korte pauze
  • Introductie over omgaan met verandering in de markt door Lucas Simons
  • 16.30 uur Afsluiting en borrel

Theo Elzenga: Kenniscentrum Verzilting
Proffessor doctor Theo Elzenga is hoogleraar Ecofysiologie van Planten. Hij is gespecialiseerd in transport-processen in planten, CO2-opname in planten en algen en stress-fysiologie van planten. Hij is onder andere lid van de COGEM commissie Landbouw en vice-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging en zit in de Wetenschappelijke Adviesraad Biologie en Medische Research van de Hanze Hogeschool.
Zijn inleiding tijdens de kennisbijeenkmomst zal zich toespitsen op de gevolgen van verzilting en de oprichting van het Kenniscentrum Verzilting waar ook The Potato Valley bij betrokken is.

Lucas Simons: Omgaan met veranderingen

Lucus Simons is oprichter en CEO van NewForesight, een strategisch adviesbureau dat zich toelegt op het stimuleren van verandering. Simons heeft een MSc in Milieuhygiëne van Wageningen University en een MBA met verdienste van Tias-Nimbas Graduate School of Management. Een brainstorm met Simons wordt als een tornado van ideeën omschreven. Hij is altijd op zoek naar duurzame oplossingen in de markt. Voorheen was hij de eerste directeur van UTZ CERTIFIED (2002-2008) - een toonaangevende wereldwijde certificerings- en duurzaamheidsstandaardorganisatie voor duurzame koffie, cacao en thee. Naast NewForesight richtte hij SCOPEinsight op, een beoordelingsbedrijf voor boerenorganisaties dat de kloof overbrugt tussen professionele boerenorganisaties, markten en financieringsbronnen. Zijn boeken Changing the Food Game (2014) en Changing the Game (2021) zijn voorbeelden van hoe deze ideeën werkelijkheid kunnen worden, momentum kunnen creëren en blijvende verandering kunnen stimuleren. Tijdens zijn presentatie op de kennisbijeenkomst gaat hij in om het omgaan met veranderingen in de markt.

Met onderstaand formulier meldt u zich aan voor de kennisbijeenkomst van 17 november.

Contact The Potato Valley

The Potato Valley

Hooge Zuidwal 1
9853 TJ Munnekezijl

06-5111 2070

KvK nr.: 67149774
IBAN: NL83 RABO 0313 691711

Contactformulier